SALONUL REGIONAL DE FOTOGRAFIE – ”OLTENIA ÎN IMAGINI” - 2018

SALONUL REGIONAL DE FOTOGRAFIE – ”OLTENIA ÎN IMAGINI”

”Oltenia – 100 de ani de la Marea Unire”

Ediţia a IX-a, 2018

REGULAMENT

Salonul regional de fotografie ”Oltenia în imagini” este continuatorul Salonului Municipal de Fotografie ”Craiova în imagini”. Salonul este organizat de Asociaţia Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei şi Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea şi cu Fotoclubul ”Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei ”DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.

PARTICIPANŢI

Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din Oltenia din clasele IX-XII, pasionaţi de fotografie.

Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii color sau monocrom (alb-negru, sepia etc.) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm sau variante cu latura mare de 30 cm.

NU sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecţia luminozităţii si contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete), conversia imaginilor color in imagini monocrom (alb/negru sau sepia) şi corecţiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.

Participarea este liberă şi nu vor fi percepute taxe de participare.

...

Tură foto în Caraș-Severin

La invitația colegilor de la FotoClubul “Banatul Montan” din Reșița, în perioada 15-17 septembrie o parte din membrii fotoclubului nostru au participat la un frumos periplu fotografic în zona Reșiței, cuprinzând Dealurile Oraviței, Munții Aninei și Munții Semenic. 

Mulțumim pe aceasta cale colegilor reșițeni: Flavian Săvescu, organizatorul evenimentului, inimoasei Doamna Săvescu, colegilor Daniel Pușcău, Nicolae Dumitru Vlădulescu și Petre Dalea care ne-au primit, s-au străduit și au reușit să ne facă să ne simțim minunat.

La aceasta “misiune” au participat din partea noastră: Rucsandra Călin, Anca Roșu, Rodica Anghel, Mariana Popescu, Olguța Albiș, Clara Isvoranu, Adrian Trică, Gabriel Filip, Sorin Călin, Adrian Teau și Mircea Anghel. 

Pensiunea la care am fost cazați, situată într-o zonă superbă, undeva pe dealurile Lăpușnicelului, ceva mai departe de drumul principal și de orice așezare umană, ne-a surprins prin simplitate, confortul discret, dar dotarea deosebit de bună pentru primirea și hrănirea oaspeților. Și dacă e vorba de hrănire, trebuie să-i mulțumim colegului bănățean Nicolae Dumitru Vlădulescu ce ne-a răsfățat cu niște meniuri apreciate unanim. 

Tura foto a cuprins cele mai semnificative și mai bune de imortalizat locuri: Cascada Bigăr, Cascada Văioaga, Lacul Bei, complexul de mori de apă de la Rudăria (com. Eftimie Murgu). În plus, ieșirile la răsărit și fotografia de noapte în apropierea zonei de cazare au fost completarea ce ne mai trebuia pentru o aventură fotografică adevărată. 

...

Eveniment Hai la seceriș, Bulzești, 2017

Pe 1 iulie 2017, 4 membri ai Fotoclublui Mihai Dan Călinescu (Adrian Teau, Cosmin Dragu, Claudiu Nețoiu și Mălina Nețoiu) au participat la evenimentul intitulat "Hai la seceriș" organizat de Asociația "Ars Amatoria" în satul Bulzești din județul Dolj. 

Scopul acestui eveniment, ajuns anul acesta la a doua ediție, a fost de a cunoaște frumusețea și bogăția tradițiilor românești legate de seceriș, prin reconstituirea activităților de la câmp desfășurate cu ocazia recoltării grâului.

Chiar dacă ziua se anunța deosebit de toridă (cod roșu de caniculă) lucrurile n-au stat deloc așa. Vremea a fost rezonabilă pentru o zi de "cuptor" iar gazdele evenimentului au fost de nota 10. După ce am găsit locația (chiar lângă casa scriitorului Marin Sorescu) și am cunoscut gazdele, am mers pe Dealul Trântorului (nu știm de unde vine denumirea!) pentru a ne apuca "de treabă". Pentru început, preotul satului Fărțila - Constantin Constantin - ne-a vorbit despre felul în care se muncea odinioară la câmp pe vremea când utiliajele moderne nu apăruseră. Apoi ne-am apucat de treabă, fiecare cu ce-a avut în dotare: unii cu secera, alții cu aparatul de fotografiat! După "muncă" ne-am adopostit la umbra pădurii de salcâm unde am degustat bunătățile puse la dispoziție de organizatori. Vedeta bucatelor a constituit-o, fără îndoială, pâinea de casă pregătită de soția preotului din Frățila.

...

Intra in cont

Concurs

Salonul Internaţional de Fotografie „Mihai Dan-Călinescu” editia 2018

Salonul Internaţional de Fotografie  „Mihai Dan-Călinescu” editia 2018