Expoziție omagială retrospectivă Mihai Dan-Călinescu (2017)

Luni, 24 aprilie, la ora 19.00 va avea loc la Galeriile de Artă ale Cercului Militar din Craiova aniversarea împlinirii a 18 ani de la înființarea fotoclubului nostru.

Vom prezenta cu această ocazie o expoziție omagială retrospectivă Mihai Dan-Călinescu și o expoziție de machete cu tematică militară din colecția colegului nostru Adrian Trică. Acestea vor fi dedicate și Zilei Forțelor Terestre din Armata Română, care se serbează în fiecare an pe 23 aprilie, Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Patronul Armatei Române.

...

Expoziție de fotografie militară

Expoziție de fotografie militarăMiercuri, 19 aprilie 2017, ora 10:00, vă invităm să luați parte la expoziția intitulată "Militari români din armata austro-ungară" care va avea loc la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova. Este un unicat, pentru ca fotografiile sunt realizate dupa negative pe sticla pe care domnul colonel Mircea Anghel le-a refotografiat si le-a prelucrat pentru a le aduce într-o forma expozabilă. Este vorba de imagini ale militarilor români încorporați în armata austro-ungară, în primul război mondial. Colectia aparține domnului Anton Dragoș, cunoscut grafician si caricaturist din București. Imaginile sunt realizate de bunicul lui Dragoș, care apare și el în aceste fotografii, împreuna cu aparatul cu care le-a realizat.

Tematica este în premieră abordată, căci, deși sunt români ardeleni, români ca și noi, unora li se "strepezesc dinții" când vorbesc despre acești oameni care s-au aflat în tabara adversă fără vina lor și care s-au jertfit la fel ca frații lor de la sud de Carpați.

...

Salonului Municipal al Liceenilor 2017

Fotoclubul "Mihai Dan-Călinescu", alături de Asociația Culturală "Craiova" și Muzeul Olteniei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Fotoclubul "Mircea Faria" din Craiova, s-au ocupat și în acest an de organizarea și jurizarea Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni "Craiova în imagini" - sub patronajul Asociației "Dacica" Societatea de Artă Fotografică - ajuns acum la ediția a VIII-a.

Membrii juriului, întruniți în data de 30 martie 2017, au avut o misiune dificilă în alegerea premianților, elevii doljeni dovedind reale aptitudini fotografice și calități artistice.

Vernisajul Salonului va avea loc joi, 6 aprilie, începând cu orele 11 la Muzeul Olteniei.

Vă așteptăm cu drag!

...

Intra in cont

Concurs

PRIMUL SALON INTERNAȚIONAL DE FOTOGRAFIE MIHAI DAN-CĂLINESCU - 2019

PRIMUL SALON INTERNAȚIONAL DE FOTOGRAFIE MIHAI DAN-CĂLINESCU - 2019